با مراحل حمام کردن سگ و نکات مهم آن آشنا شوید!

تیم تحریریه 0 پاسخ

با مراحل حمام کردن سگ و نکات مهم آن آشنا شوید!

واقعیت این است که خیلی از سگ‌ها علاقه چندانی به حمام رفتن ندارند. اما حمام کردن سگ نقش مهمی در حفظ سلامتی او و بخصوص بهداشت پوست و مو ایفا و بدنش را از انواع آلودگی‌ها پاک می‌کند. و البته، مزیت دیگر آن این است که می‌توانید مدت بیشتری سگ خود را نزدیک خود نگه دارید!

حمام بردن سگ

چند بار در ماه باید سگ خود را به حمام ببریم؟

اگرچه سگها به شست و شوی روزانه بدنشان نیازی ندارند، اما لازم است که برنامه منظم و مداومی برای حمام کردن‌شان در نظر داشته باشید. اما اینکه چند بار حمام کردن برای سگ شما کافی است، به عوامل زیادی مانند محیط زندگی و نوع پوشش بدن سگ شما بستگی دارد. در ادامه برخی از مهم‌ترین نکات در خصوص حمام کردن سگ‌ها را با هم مرور می‌کنیم.

  • یک بار حمام در ماه برای بیشتر سگ‌ها کافی است
  • سگی که پوشش بدنش روغنی است، مانند باست هوند، ممکن است به هفته‌ای یک بار حمام کردن نیاز داشته باشد
  • نژادهایی مانند بیگلز و ویماران که موی کوتاه و پوشش بدن نرمی دارند، نیاز چندانی به حمام کردن ندارند. همچنین سگ‌هایی مانند باسنجی که به بهداشت خود اهمیت زیادی می‌دهند و دائما در حال تمیز کردن بدن‌شان هستند، به ندرت نیازی به حمام کردن پیدا می‌کنند.
  • سگ‌هایی مانند رتریور طلایی که پوشش بدن ضد آب دارند، نیاز چندانی به حمام کردن ندارند، زیرا روغن طبیعی بدن‌شان باید حفظ شود.
  • سگ‌هایی مانند سامویدها و مالاموت‌ها و سایر نژادهای شمالی سگ که پوشش بدن ضخیم و دولایه دارند، به تعداد دفعات کمی از حمام و البته دفعات زیادی از شانه زنی نیاز دارند تا موهای کهنه و مرده از بدنشان خارج شود و علاه بر آن چربی طبیعی بدن‌شان حفظ گردد.

البته، اگر سگ شما عاشق حمام کردن است یا در محیط زندگی خود در چیزهای زیادی غلت می‌زند، لازم است سگ خود را به دفعات بیشتری به حمام ببرید.

حمام کردن سگ

همچنین توجه داشته باشید که سگ خود را بیش از میزان مورد نیازش به حمام نبرید. حمام کردن سگ اگر بیش از اندازه باشد باعث کاهش روغن طبیعی بدن سگ و در نهایت خشکی آن می‌شود و ممکن است منجر به شوره سر، گره‌خوردگی مو و خشکی و ترک خوردگی پوست سگ شما شود. برخی از شامپوها پوست سگ شما را بسیار خشک می‌کنند که در این صورت یا کمتر سگ خود را به حمام ببرید و یا شامپویش را عوض کنید.

بطور کلی، بهترین راه برای اینکه متوجه بشوید که سگ شما چه زمانی به حمام کردن نیاز دارد، این است که او را بو کنید! بویش برای شما چگونه است؟ خوب نیست؟ پس دست به کار شوید.

چند بار سگ خود را به حمام ببریم

سگ خود را کجا حمام کنیم؟

افرادی که سگ‌های کوچک اندامی دارند یک مزیت دارند و آن هم این است که می‌توانند سگ خود را در سینک ظرفشویی قرار دهند و به راحتی شست و شویش کنند. اما اگر سگ شما در سینک جا نمی‌شود، از یک وام حمام استفاده کنید یا اینکه همراه او به زیر دوش آب بروید و از یک دوش متحرک استفاده کنید.

همچنین می‌توانید از انواع لگن‌های مخصوص برای حمام کردن سگ خود استفاده کنید. برخی از طشت‌ها از پلاستیک شاخته شده‌اند و ممکن است وزن زیادی داشته باشند. اما برخی هم تاشدنی و قابل حمل هستند و به راحتی می‌توانید در بیرون از خانه هم از آن استفاده کنید.

همچنین اگر هوای بیرون خوب است و سگ شما به شدت کثیف شده، می‌توانید از شیر آبی که در حیاط خانه شما وجود دارد هم استفاده کنید، اما سگ خود را به حمام کردن در بیرون از خانه عادت ندهید. سگ‌ها علاقه چندانی به سرما ندارند و از اینکه شلنگ آب را به سمت‌شان بگیریم استقبال چندانی نخواهند کرد!

آموزش مرحله به مرحله حمام کردن سگ

وقتی که تصمیم گرفتید که سگ خود را به حمام ببرید، می‌توانید مراحل زیر را انجام دهید:

قبل از حمام، موی سگ خود را شانه کنید

موهای قدیمی، کهنه و پیچ خورده مانعی برای آب‌رسانی به پوست سگ شما هستند (اگر نمی‌توانید سگ خود را شانه کنید یا موهایش را کوتاه کنید، او را نزد یک دامپزشک ببرید). سپس در هر گوش سگ خود، یک تکه پنبه یا پارچه نخی قرار دهید تا آب وارد آن نشود. خیسی نواحی داخلی گوش ممکن است منجر به عفونت آن ناحیه شود.

برای شست و شوی بدن سگ‌تان از آب ولرم استفاده کنید

پوست سگ تفاوت زیادی با پوست بدن ما دارد و آب داغ به راحتی می‌تواند بدن سگ شما را دچار سوختگی کند. بنابر این آب ستفاده شده برای حمام کردن سگ، نباید از آبی که برای شست و شوی کودک خود استفاده می‌کنید داغ‌تر باشد. بخصوص اگر سگ شما بدن درشت‌تری دارد، آب خنک‌تری برایش آماده کنید.

با سگ خود آرام و دوستانه صحبت کنید

برخی از سگ‌ها به خوبی متوجه می‌شوند که شما قصد شکنجه و آزار آن‌ها را ندارید. اما برخی هم به محض دیدن یک ظرف آب در دست شما، ممکن است زیر میز یا جایی در خانه مخفی شوند! برای اینکه سگتان را آرام کنید به او فرصت بدهید تا بفهمد که قصدتان شکنجه و بعد از حمام با یک تشویقی از او پذیرایی کنید تا خاطره خوبی از حمام کردن داشته باشد.

از شامپوی مخصوص سگ استفاده کنید

این نوع شامپوها نسبت به شامپوهای معمولی خاصیت خشک‌کننده کمتری دارند. مقدار کافی از شامپو را با آرامی به سطح بدن سگ خود آغشته کنید و آن را ماساژ دهید تا شامپو همه جای بدنش را به خوبی پوشش دهد. البته مراقب باشید که مواد شوینده وارد چشم‌های سگ شما نشود.

استفاده از شامپوی مناسب سگ

بدن سگ‌تان را به خوبی با آب شست و شو دهید

وجود میزان اندکی از مواد شوینده در سطح بدن سگ شما می‌تواند به پوست او آسیب برساند. بنابر این سعی کنید بدنش را بطور کامل شست و شو دهید و حتی گاهی لازم است بارها و بارها عمل آب کشیدن را تکرار کنید.

بدن سگ خود پس از حمام کردن به خوبی خشک کنید

به خاطر داشته باشید که در صورت استفاده از سشوار، حرارت آن را روی حداقل درجه قرار دهید. همچنین می‌توانید از خشک کننده‌های مخصوص سگ (سشوارهای مخصوص) استفاده کنید، این خشک کننده‌ها درجه حرارت پایین‌تری دارند و به مو و پوست بدن سگ شما آسیبی نمی‌رسانند.

آیا نیازی هست که حمام کردن سگ خود را به یک دامپزشک بسپاریم؟

بعضی اوقات، حمام کردن سگ اصلاً کار راحتی نیست. پس اگر فکر می‌کنید که سگ خود را به زور کشتی باید به حمام ببرید و از او هم انتظار داشته باشید که آرام و خندان بنشیند تا پشتش را کیسه بکشید، بهتر است حمام کردنش را فراموش کنید و با سگ خود نزد یک دامپزشک یا فرد باتجربه و حرفه‌ای بروید. این افراد قطعا بهتر می‌توانند سگ شما را به حمام ببرند، حتی اگر سگ‌تان از حمام کردن متنفر باشد.

همچنین گاهی قبل از حمام کردن، لازم است موی بدن سگ خود را کوتاه کنید. بنابر این سگ خود را نزد فردی ببرید که آرایشگر ماهری هم باشد. البته آرایشگران حرفه‌ای بیشتر در اصلاح موی پودل، یورکی، مالتیز، اسپرینگر و بطور کلی سگ‌هایی با رشد موی زیاد توانایی دارند.    

در پایان

حمام کردن به حفظ نظافت پوست و موی سگ‌تان کمک می‌کند تا بدنش سالم، تمیز و بدون هرگونه بیماری و کثیفی باقی بماند. برخی از سگ‌ها به حمام کردن بیشتری نیاز دارند و این مسئله تا حدود زیادی به میزان رشد و حجم مو و پرز بدن‌شان بستگی دارد.

شما چگونه و با استفاده از چه روش ‌ایی سگ خود را به حمام می‌برید؟ سگ شما در حمام کردن چه عاداتی دارد؟ تجربیات خودتان را با ما هم به اشتراک بگذارید. 

 

دیدگاه ارزشمند شما

دوره آموزشی تربیت سگ

بیشتر بدانید

مشاهده دوره

مشاهده دوره آموزش تربیت سگ

اشتراک در خبرنامه پت بان

در جریان جدیدترین مطالب آموزشی ما قرار بگیرید